W dniu 24 grudnia firma jest nieczynna. W pilnych sprawach prosimy o kontakt pod numerem tel. 667 030 000
Produkty » JAC » Żurownik Tradilevain » Żurownik Tradilevain

Żurownik Tradilevain

Informacje ogólne

TRADILEVAIN to urządzenie służące do prowadzenia naturalnego zakwasu pszennego metodą jednofazową, z zachowaniem walorów ciast prowadzonych metodą wielofazową. Urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej. Zajmuje 1,37 m² powierzchni zakładu, a zastępuje cały szereg dodatkowych urządzeń.


Urządzenie TRADILEVAIN miesza wszystkie składniki (zaczątek, mąka i woda) z dużą prędkością, aż powstanie jednolita masa i rozpoczyna się proces dojrzewania kwasu w stałej temperaturze 30˚C przez 2,5 h. Następnie rozpoczyna się konserwacja poprzez powolne schładzanie kwasu do temp. 14˚C lub 12˚C (w zależności od założonego czasu odświeżenia max. 48h od poprzedniego nastawienia urządzenia). Proces dojrzewania i konserwacji trwa 12 h. Moc silnika 7 kW, podgrzewanie 0,75 KW, objętość zbiornika 540 l, max wydajność 340 l, wydajność użytkowa 270 l, min objętość 170 l, min użytkowa wydajność 136 l.


Film