Tradiform

Informacje ogólne

Tradiform jest kompaktową maszyną z systemem wymiennych noży dzielących (40 modeli ), dzięki któremu jest wyjątkowo uniwersalna.      

Dzielarka do ciasta jest solidną i cicho pracującą maszyną. Hydraulika wyposażona jest w specjalny system pomiaru ciśnienia, dzięki któremu maszyna przystosowuje się do różnych gatunków dzielonego ciasta. Nie męczy ciasta.

Dysk dzielący wykonany jest z odlewu żeliwnego pokrytego powłoką teflonową, zapobiegającą przylepianiu się ciasta. Wyposażony jest w noże ze stali nierdzewnej.

Maszyna posiada system odzysku nadmiaru posypanej mąki podczas obróbki ciasta.

Automatycznie podnoszone noże do czyszczenia.

W wersji podstawowej maszyna wyposażona jest w jedną płytę pokrytą filcem oraz jeden nóż dzielący.


Obsługa maszyny jest prosta i domyślna. Tradiform stoi na kółkach, które znacznie ułatwiają jego przemieszczanie.

Wymiary komory dzielącej: 460 x 387 x 125

Pojemnośc komory dzielącej: 19 litrów

Zakres gramaturowy dla 10 kęsów:

od 300 do 1900 gr

Silnik 400V trójfazowy: 1,5 kW

Waga: 285 kg

 

Rozwiązania techniczne

Proste utrzymanie czystości maszyny. Głowica poktyra powłoką teflonową zapobiegającą przylepianiu się ciasta.
Regulacja siły ciśnienia.
Noże dzielące i komora wykonane ze stali kwasoodpornej. Automatyczne podnoszenie noży do czyszczenia.
Szczelna komora podziału. Uszczelka zapobiega pyleniu mąki podczas pracy.
Wyłącznik bezpieczeństwa.

Film

Ta strona korzysta z plików cookies dla poprawnego funkcjonowania - użytkownik może zmienić ustawienia przeglądarki internetowej jak opisano w polityce plików cookies.