Najwyższej jakości piec elektryczny zaprojektowany do wypieku pizzy neapolitańskiej. Dzięki wypiekowi w zaledwie 1 minutę wydajność pieca jest imponująca. Temperatura jaką osiąga to aż 500°C bez użycia drewna opałowego, ognia i spalin. W piecu znajdują się tradycyjne włoskie kamienne herty oraz wysoce wydajne grzałki. Ta konfiguracja zapewnia szybkie i równe rozprowadzenie ciepła w komorze pieca wykonanej z wysokiej jakości szwedzkiej stali. Trzecia sekcja grzewcza z grzałkami ceramicznymi przy drzwiczkach działa jak gorąca kurtyna poweitrzna, gwarantując równomierny wypiek. Szamoty, wydajne grzałki, ceramiczna szyba w drzwiach i wytrzymała konstrukcja sprawiają, że jest to jeden z najbardziej energooszczędnych i niezawodnych wysokotemperaturowych pieców na rynku. Zakup urządzenia zasilanego czystą energią wpisuje się idealnie w ogólnoświatowe normy ochrony środowiska (brak emisji spalin).